2014. augusztus 21., csütörtök

Mangó fagylalt eperrel


Nagyon szép, érett mangót sikerült vennem, és nyár lévén mi más is készülhetett volna belőle, mint fagylalt. Amikor készült, akkor még volt eper a kertben, ezért ezzel díszítettem, de mindenféle idénygyümölccsel finom.
A recept a Kifőztük augusztusi számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innen.

Mangó fagylalt eperrel

Hozzávalók:
30 dkg érett mangó
2 evőkanál méz
2 dl habtejszín
4 dl görög joghurt
1 citrom kifacsart leve
Elkészítés: az érett mangót meghámozzuk, majd a húsát apró kockákra vágjuk, a mézzel, a citrom levével meglocsoljuk, bot mixerrel pürésítjük.  A tejszínt, a görög joghurtot és a pürésített gyümölcsöt összekeverjük. Zárható műanyag edénybe öntjük és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a fagylaltgépbe töltjük és 20-25 perc alatt készre keverjük.  Kisebb zárható üvegekbe adagoljuk. Idénygyümölccsel díszíthetjük. Felhasználásig mélyhűtőben tároljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...