2014. augusztus 27., szerda

Túrós, málnás tartelette



Már nincs a kertben málna és a piacon sem találkozni vele, de ezt a finom túrós tartelettét bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni.
A recept megjelent  a Kifőztük augusztusi számában, amely továbbra is ingyen letölthető innen.
Túrós, málnás tartelette

Hozzávalók (33*11cm-es formához
a tésztához:

15 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
egy csipet só
1 tojássárgája

a töltelékhez:
3 tojás
15 dkg túró
5 dkg mascarpone
5 dkg cukor
3 dkg vaj
3 dkg liszt
csipet só
10 dkg málna
1 citrom leve és lereszelt héja

a tetejére
:
porcukor
10 dkg málna, áfonya vegyesen

Elkészítés: a tészta hozzávalóiból, gyors mozdulattal egynemű tésztát gyúrunk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen fél centi vastagra nyújtjuk, és a formát kibéleljük vele.
A töltelékhez a tojásokat habosra keverjük a cukorral, a csipet sóval, majd az olvasztott vajjal. A villával áttört túrót összekeverjük a mascarponével, a citrom levével és reszelt héjával, hozzátesszük a tojásos masszához, végül a lisztet is beleforgatjuk. A tésztára málnaszemeket szórunk, majd a túrós töltelékkel bevonjuk. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20-25 percet sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni. Tetejét tálaláskor porcukorral szórjuk meg és ráhalmozzuk a gyümölcsöket.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...