2014. augusztus 2., szombat

Zöldborsóleves


A párom kedvenc levese, alig várjuk, hogy beérjen a kertben a zöldborsó, azonnal leves készül belőle. Most érik a második vetés, hamarosan újra lehet friss zöldborsót szedni és finomságokat főzni belőle.  Amit nem tudunk azonnal felhasználni, az pedig megy a mélyhűtőbe, jó lesz télen is ezt a finom levest tenni az asztalra.
Ez a recept a Kifőztük júliusi számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innen.


Zöldborsóleves

Hozzávalók : 4 személyre
50 dkg tisztított zöldborsó
30 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyemgyökér
1 kisebb fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
3 dkg cukor
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál pirospaprika
1 evőkanál liszt

őrölt bors

a galuskához
2 tojás
liszt

Elkészítés: a zöldségeket megtisztítjuk és karikra, a petrezselymet apróra vágjuk, a hagymát egészben hagyjuk. A cukrot enyhén karamellizáljuk az olajon, rádobjuk a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, rövid ideig pároljuk, majd hozzátesszük a zöldborsót és együtt pároljuk pár percig. Hozzákeverjük a petrezselymet, a pirospaprikát, megszórjuk a liszttel és jól elkeverjük, majd felöntjük kétszer annyi vízzel, mint amennyi ellepi. Beletesszük a vöröshagymát, sóval, őrölt borssal ízesítjük. Lassú forralással puhára főzzük. Közben elkészítjük a galuska tésztáját. A tojáshoz annyi lisztet keverünk, hogy galuska keménységű legyen, a kész levesbe szaggatjuk és készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...