2014. szeptember 22., hétfő

Pisztáciás minitorta




Nagyon szeretem ezeket a mini torta formákat, mert egy ilyen forma két személynek elegendő, nagyon szépen el lehet készíteni a formában a tortácskákat, nagyon mutatós lesz.
A recept megjelent a Kifőztük augusztusi számában, amely továbbra is letölthető innen.
A pisztáciás termékek beszerezhetők a Noosti Kft webáruházában.

Pisztáciás minitorta
(4 db 8 cm átmérőjű formához)

Hozzávalók

 pisztáciás tésztához:
2 tojás
5 dkg cukor
3 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
5 dkg liszt
3 dkg darált pisztácia
1 evőkanál holland kakaó
1 kávéskanál sütőpor

a pisztácia krémhez:
3 dl tejszín
15 dkg mascarpone
5 dkg darált pisztácia
5 dkg porcukor
pár csepp vanília kivonat

a tetejére:
5 dkg darált pisztácia
idénynek megfelelő gyümölcs

Elkészítés: a tésztához habosra keverjük a tojást a cukorral, a vajjal. A lisztet összekeverjük a kakaóval, a pisztáciával és a sütőporral, majd a tojásos masszához öntjük, és jól elkeverjük. A mini tortaformák aljába elosztjuk a tésztát és előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet. A mascarponéhez adjuk a cukrot, a vanília kivonatot, a darált pisztáciát, jól elkeverjük, a tejszínt keményre verjük, majd a kettőt a habverővel összekeverjük.
A kihűlt piskótákra töltjük a krémet úgy, hogy a forma tetejéig érjen, és legalább két órára hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve egy késsel óvatosan körbevágjuk a formát belülről és kicsúsztatjuk a tortákat. Az oldalát és a tetejét darált pisztáciával szórjuk meg. Idénynek megfelelő gyümölcsökkel díszíthetjük.







1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...