2014. október 3., péntek

Burgonyaleves



Kicsit mellőzve volt ez a leves részemről, az okát nem tudom, pedig szeretjük, nagyon régen főztem. Nagymamám levesét ugyan nem sikerült reprodukálni, de nagyon igyekeztem. 
A recept a Kifőztük szeptemberi számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető  innen.

Burgonyaleves

Hozzávalók: 4 személyre
50 dkg burgonya+20 dkg
30 dkg sárgarépa
1 kisebb fej vöröshagyma
2 szál újhagyma
15 dkg füstölt sonka
2 pár debreceni
1 marék petrezselyem
1 marék metélőhagyma
1 evőkanál olaj
őrölt bors
majoránna
babérlevél
őrölt kömény


Elkészítés: a megtisztított vöröshagymát és burgonyát kockára, a sárgarépát karikára vágjuk. Kevés olajon megpirítjuk a füstölt sonkát és a vöröshagymát, majd hozzátesszük a sárgarépát, a burgonyát és pár percig együtt dinszteljük. Kb. 2,5 liter vízzel felengedjük, befűszerezzük, puhára főzzük. Közben a 20 dkg burgonyát kevés vízben megfőzzük, botmixerrel pürésítjük, a levesbe keverjük. A végén hozzátesszük a karikára vágott debrecenit és az újhagymát és még pár percig főzzük.





2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...