2014. október 9., csütörtök

Csavart szezámagos kifli



Mostanában kevesebbet sütök, mert csak hétvégén van rá idő. Pedig nagyon szeretjük a házi kenyeret, péksüteményt. Most egy szezámmagos kiflit sütöttem, bagett formában készült, de sima tepsin is el lehet készíteni. A recept megjelent a Kifőztük 2014. szeptemberi számában, amely továbbra is ingyen letölthető innen.

Csavart szezámmagos kifli


Hozzávalók 6 darabhoz
30 dkg kenyérliszt (BL 80)
1,5 dkg élesztő
1 kávéskanál só
fél kávéskanál cukor
kb. 2 dl víz
a tetejére
szezámmag

Elkészítés: az élesztőt kevés vízzel, a cukorral és 1 evőkanál liszttel felfuttatjuk.  A hozzávalókat a kenyérsütő gépbe tesszük és megdagasztjuk, hagyjuk duplájára kelni. Ezután 6 egyelő részre vágjuk és kb 25 cm hosszúra kisodorjuk egyesével. A rudat kettéhajtjuk és a két végét megfogva megsodorjuk.  Amennyiben van bagettsütő formánk, akkor annak mélyedéseibe tesszük a csavart tésztákat, ha nincs, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.  Hagyjuk ismét a duplájára kelni. Egy kevés vízzel lespricceljük a tetejét és szezámmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőbe tesszük be sülni, kb. 180 fokon, 20-25 percre. Rácson hagyjuk kihűlni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...