2014. október 27., hétfő

Vörösborleves szilvával és vörös áfonyával

Nálunk a gyümölcsleves nincs évszakhoz kötve, még télen is szívesen készítem, bár akkor többnyire fagyasztott gyümölcsből. Most kihasználtam, hogy még volt szilva az üzletekben, de egy kis vörösáfonya is került hozzá.
A recept a Kifőztük októberi számában jelent meg, amely továbbra is letölthető innen.

Vörösborleves szilvával és vörös áfonyával

Hozzávalók: 4 személyre
5 dl minőségi vörösbor
5 dl víz
5 dkg barna cukor
15 dkg szilva
5 dkg vörös áfonya
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
fél citrom leve és lereszelt héja
2 dl tejszín

Elkészítés
:a szilvát kimagozzuk és negyedekbe vágjuk. A vörösbort, a vizet feltesszük forrni, hozzátesszük a cukrot, a fűszereket, a citrom levét és lereszelt héját. Pár percig forraljuk, majd beletesszük a negyedekbe vágott szilvát és a vörös áfonyát. Addig főzzük lassú tűzön, amíg a szilva meg nem puhul. Ekkor a levesből kiveszünk egy merőkanálnyit és összekeverjük a tejszínnel (hő kiegyenlítés), majd visszatesszük a levesbe, és csak egyet forralunk rajta, nehogy a tejszín kicsapódjon. Akár melegen, akár hidegen nagyon finom.







1 megjegyzés:

  1. Ezt a levest el tudnám képzelni Karácsonyra a pulykasült elé.... Csak akkor pirított fenyőmaggal a tetején. Megjegyzendő! Nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...