2014. november 3., hétfő

Brokkolis rakott tészta



Nagyon szeretjük a tésztás ételeket, a párom csak akkor, ha abban hús is van, ezért most került bele az is. Ha magamnak készítettem volna, simán kihagyom. Ti ne hagyjátok ki, nagyon finom :-)
A recept a Kifőztük októberi számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innen.

Brokkolis rakott tészta
Hozzávalók: 4 személyre, 20 x 25 cm-es sütőtálhoz
50 dkg brokkoli
20 dkg száraztészta (fodros kocka)
30 dkg darált sertéshús
1 közepes vöröshagyma

őrölt bors
4 dl tejszín (30%-os)
1 tömlős natúr sajtkrém
10 dkg mascarpone
1 evőkanál olaj

Elkészítés: a tésztát és a rózsáira szedett brokkolit külön-külön fazékban, forrásban lévő, bő, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és félretesszük. A kockára vágott vörös-hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, hozzátesszük a darált húst, sóval, őrölt borssal fűszerezzük, és puhára pároljuk. A tejszínt összekeverjük a sajtkrémmel és a mascarponével, sózzuk, borsozzuk. A sütőtál aljára terítjük a tésztát, meglocsoljuk a tejszínes szósz felével. Erre rakjuk a húst, majd a brokkolit.
A tetejére öntjük a maradék tejszínes szószt. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...