2014. november 5., szerda

Szilvás diós pite




Még most is láttam szilvát az egyik bevásárlóközpontban, bár nem jóféle magyar szilva, de ezt a finom pitét el lehet készíteni belőle. Télen még fagyasztott szilvából is érdemes kipróbálni.
A recept a Kifőztük novemberi számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innen.
A tányérok a kedvenceim,  megvásárolhatjátok a SütniFőzni.hu webshopjában, valamint a tésztakiszúrót is.
A tortatál Bluer Design kezét dicséri.

Szilvás diós pite

Hozzávalók: (2 db 12 cm átmérőjű pitéhez)
1 csomag friss leveles tészta
1 tojás
3 dkg cukor
3 dkg darált dió
2 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
20 dkg szilva
4 dkg barna cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 dl vörösbor

a tetejére:
1 tojássárgája
porcukor

Elkészítés: a szilvát kimagozzuk, negyedekbe vágjuk, összekeverjük a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, leöntjük a vörösborral. Lassú tűzön puhára főzzük, majd leszűrjük, hagyjuk kihűlni. A tojást felverjük a cukorral, hozzákeverjük a diót, a lisztet, a sütőport. A leveles tésztát kihajtogatjuk, 4 db 12 cm-es kört vágunk ki belőle. Két tésztakorongon elosztjuk a szilvát, majd a tojásos diós masszával betakarjuk. A másik két tésztakorongot rácsozóval bevágjuk, vagy a legkisebb pogácsaszaggatóval apró lyukakat vágunk rajtuk. Ezzel a rácsozott tésztakoronggal befedjük a megtöltött alsó tésztát és a széleket villával jól összenyomjuk. Sütőpapírral borított tepsibe tesszük, és a tésztát megkenjük a tojássárgájával. Előmelegített sütőbe toljuk,kb. 170 fokon, 15-20 percig sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, tetejét porcukorral szórhatjuk meg.



A pite tetejét ezzel a kiszúróval szúrtam ki, melyet szintén a Sütni-főzni.hu webshopjában tudjátok megvásárolni.

http://sutnifozni.hu/webshop/eszkoz/2846-pite-formazo.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...