2014. november 10., hétfő

Zöld fűszeres sütőtökkrémleves sárgarépával




Sütőtök szezon van, jöhet nálunk minden, amiben sütőtök van. Én főleg sütve szeretem, de nagyon megkedveltem a belőle készített levest is. Most zöld fűszerekkel és sárgarépával készült.
A recept megjelent a Kifőztük novemberi számában, amely továbbra is letölthető innen.

Zöld fűszeres sütőtökkrémleves sárgarépával

Hozzávalók:4 személyre
1 kg sütőtök (nyersen mérve)
30 dkg sárgarépa
1 dkg cukor (aki édesebben szereti)
1 marék metélőhagyma
1 marék petrezselyem
fél marék kakukkfű

őrölt bors
2 dl tejszín
2 dkg vaj

tálaláshoz :
pirított zsemlekockák

Elkészítés: a sütőtököt félbevágjuk, a magját meg a puha belsejét kanállal kikaparjuk, a húsát kisebb darabokra vágjuk, és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon roppanósra sütjük. A sütőből kivéve a héját levágjuk. A megtisztított, karikákra vágott sárgarépát a vajon megdinszteljük, hozzátesszük a sütőtököt, és pár percig együtt pirítjuk. Kb. 2 l vízzel felöntjük, sóval, borssal fűszerezzük, és puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, ezután hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszereket. A tejszínhez keverünk pár kanál forró levest, visszaöntjük a többihez, és pár percig forraljuk, de vigyázva, nehogy a tejszín kicsapódjon. Végül, ha szükséges, utánaízesíthetjük. Pirított zsemlekockával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...