2014. december 2., kedd

Aszalt szilvás, baileyses kuglóf


Régen készítettem kuglófot, épp itt volt az ideje. A kedvenceim kerültek bele, aszalt szilva, Baileys, mandula, kókuszliszt na és egy kevés csokoládé. A kész kuglóf pedig úgy néz ki, mint egy havas tetejű házikó :-) Azt hiszem az ünnepi asztal része is lehet.
A recept megjelent a Kifőztük decemberi számában, amely továbbra is letölthető innen.

Aszalt szilvás, baileyses kuglóf

Hozzávalók: 
25*13*10 cm-es szilikon formához
5 db tojás
15 dkg cukor
15 dkg vaj
10 dkg kókuszt liszt
10 dkg liszt
5 dkg darált mandula
1 vanília kikapart magjai
10 dkg aszalt szilva 1,5 dl Baileys likőr
3 dkg süthető csoki csepp
6 gr sütőpor

tetejére porcukor (el is hagyható)

Elkészítés
: a tojásokat habosra keverjük előbb a cukorral, majd a megolvasztott, lehűtött vajjal. A lisztet összevegyítjük a kókusz liszttel, a darált mandulával, a sütőporral, a vanília kikapart magjaival és a tojásos masszába öntjük. Az aszalt szilvát kisebb darabokra vágjuk, a csoki cseppekkel és a Baileysel együtt szintén belekeverjük a tésztába. A szilikon formába töltjük, előmelegített sütőben, 170 fokon sütjük kb. 50 percig (tűpróba). A formában hagyjuk kihűlni, akkor könnyebben kijön belőle. Tetejét porcukorral szórhatjuk meg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...