2014. december 5., péntek

Vaníliás keksz



Egy sima vaníliás keksz, de nagyon sok mindennel lehet variálni. Tehetünk bele kakaót, kókuszreszeléket, mandulát, pisztáciát vagy mogyorót is. Kinek mi ízlik.
Ma este kell kitenni az ablakba a kitisztított csizmácskákat, cserébe a Mikulást ilyen kis keksszel is megkínálhatjuk :-)
A recept a Kifőztük decemberi számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innen.

Vaníliás keksz

Hozzávalók
: (a darabszám függ a kiszúró nagyságától)
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 vanília kikapart magjai

Elkészítés: a vajat felkockázzuk, a hozzávalókból gyors mozdulatokkal egynemű tésztát gyúrunk. Folpackba csomagoljuk és legalább fél órára hűtőbe tesszük, majd kinyújtjuk fél centi vastagra és tetszőleges kiszúróval formákat szúrunk ki vele. Előmelegített sütőbe tesszük be sülni kb. 160 fokon 8-10 percre. Rácsra téve hagyjuk kihűlni. Melegen még puha, de ha kihűl, akkor kissé roppanós lesz és zárható fém dobozban sokáig eláll.

Tipp: a tésztába keverhetünk kakaót, kókuszreszeléket, mandulát, pisztáciát vagy mogyorót is..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...