2014. július 18., péntek

Tejszínes zöldségkrémleves


Nagyon szeretjük a krémleveseket, sokfélét főztem már. Jó sok zöldséggel, jó sűrűn az igazi.
A recept a Kifőztük júniusi számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innen.


Tejszínes zöldségkrémleves


Hozzávalók: 4 személyre
30 dkg gomba
30 dkg cukkini
30 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 marék petrezselyem
bazsalikom
frissen őrölt bors

2 dl tejszín
1 evőkanál olaj
pirított kifli karikák

Elkészítés: a zöldségeket megpucoljuk és kisebb darabokra, a vöröshagymát kockára vágjuk. Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát, rádobjuk a fokhagymát és a zöldségeket. Pár percig pároljuk, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel. Befűszerezzük és puhára főzzük, majd merülő mixerrel pürésítjük, és a tejszínnel behabarjuk. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, a bazsalikomot, még egyet forralunk rajta. Akkor jó, ha jó sűrű a leves. Pirított kifli karikákat kínálhatunk mellé.


2014. július 9., szerda

Pisztáciakrémes mini kuglóf


Nagyon könnyen elkészíthető, nagyon finom és ami a legjobb benne, hogy pisztáciás.
A pisztáciás termékek beszerezhetők a Noosti Kft webáruházában.
A recept a Kifőztük júniusi számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innen.  

Pisztáciakrémes mini kuglóf


Hozzávalók
( 6db 8*4 cm formához)
2 tojás
10 dkg cukor
5 dkg szobahőmérsékletű vaj
5 dkg jó minőségű étcsokoládé (70%)
1 rúd vanília kikapart magjai
5 dkg darált sótlan pisztácia
10 dkg liszt
6 gr sütőpor

a krémhez:
5 dkg vaj
5 dkg pisztácia krém
3 dkg cukor

a tetejére:
3 dkg jó minőségű étcsokoládé (70%)
kevés durvára vágott pisztácia

Elkészítés: a tojást habosra keverjük a cukorral, majd a vajjal, hozzáadjuk a gőz fölött megolvasztott csokoládét, a vaníliát. A lisztet összekeverjük a pisztáciával és a sütőporral, a tojásos masszához adjuk, és jól eldolgozzuk . A tésztával a sütőforma mélyedéseit háromnegyed részig töltjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. (Tűpróba!) A süteményt a formában hagyjuk kicsit pihenni, akkor könnyebb lesz majd kiszedni. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet. A cukrot habosra keverjük a vajjal és a pisztácia krémmel. A kuglófokat keresztbe félbe vágjuk, és a krémmel megtöltjük. Tetejére olvasztott csokoládét csurgatunk és durvára vágott pisztáciával szórjuk meg.













2014. július 7., hétfő

Vörösborban sült meggy fagylalt


Micsoda életutat járt be a vörösborban sült meggy receptje. Nagyon sokan elkészítették, sokan alakítottak a recepten, sokan postolták, sokan linkelték a forrást, még többen viszont nem. Nem én találtam ki a receptet, bár sokat tettem érte, hogy népszerű legyen. Én is alakítottam az eredeti recepten, amit Dalla cuccina, per te azaz Mammától kaptam. Amikor készítettem nem volt itthon balzsamecet, ami az eredeti receptben szerepel, viszont én bonbonba szerettem volna tenni, ezért egy kósza ötlettől vezérelve végül jófajta rumot tettem bele.Nagyon jó választás volt, azóta nagyon sokféle sütibe, krémbe, fagyiba használtam már.
Itt pedig a bonbonok, amibe szintén vörösborban sült meggy került.
Nálam az abszolút favorit, idén 15 kiló meggyből készült ez a finomság.
Az eredeti recept itt található Mammánál.
Praliné Zsuzsinál láttam a legutóbbi postjában, hogy ő is hasonlót készített és mákkal ötvözte. Nagyon finom párosítás, ki kell próbálni azt is :-)
A hétvégi sütésből kihagytam egy 2 dl-es bögrére való vörösborban sült meggyet és lehűtöttem. Ebből készült ez a fagylalt, nálunk most ez lett a kedven, tényleg nagyon finom lett.

A tányér és a bögre a SüniFőzni.hu konyhafelszerelési webshopjából származik.
Ha Ti is szeretnétek ilyen szép tálaló eszközöket vásárolni, akkor a blog jobb oldalán lévő SütniFőzni konyhafelszerelési webshop bannerére  kattintva megtehetitek.

Vörösborban sült meggy fagylalt

2 dl vöröborban sült meggy
2 dl mascarpone
2 dl tejszín (30%)
2 dl görög joghurt

Elkészítés: a vörösborban sült meggyet összekeverjük a mascarponével, a görög joghurttal és a tejszínnel. Zárható dobozba tesszük és jól lehűtjük a hűtőszekrényben. Másnap kivesszük és a fagylaltfép utasítása alapján 20-25 perc alatt készre keverjük. Felhasználásig zárható dobozban a mélyhűtőben tároljuk.
A vörösborban sült meggy elég édes volt, ezért a fagyiba már semmilyen édesítő nem kerül.


2014. július 1., kedd

Eper koktél


Kicsit késésben vagyok a receptek felrakásával, mert már nem biztos, hogy van eper a piacon, a boltokban. Ezt a koktélt azonban málnából is el lehet készíteni. Ha az alkoholt elhagyjuk, akkor gyerekek is fogyaszthatják.
A recept a Kifőztük júniusi számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innen.


Eper koktél

Hozzávalók:
20 dkg eper
1 dl eperszörp
2 citrom
1 dl eper pálinka
1 marék citromfű
szódavíz
jégkocka

Elkészítés:
az epret alaposan megmossuk, lecsumázzuk, pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kisebb kockákra vágjuk. A citromfüvet bő vízzel leöblítjük. Az egyik citromot vékony karikára vágjuk, a másiknak a levét kinyomjuk. Az epret, az eperszörpöt, a citromfüvet, a pálinkát és a citrom levét elosztjuk a poharakba, majd szódavízzel felöntjük, jégkockát teszünk bele. A tetejét eperszemekkel díszíthetjük. Alaposan behűtve kínáljuk.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...