2015. január 13., kedd

Gombás, cukkinis fusilli


Ha valami gyors ételt szeretnék készíteni időhiányból adódóan, akkor valamilyen tésztás étel jut eszembe. Amíg fő a tészta, addig el lehet készíteni a szószt hozzá. Most gombás, cukkinis fusilli készült, amely gyorsan elkészíthető és nagyon finom.
A recept a Kifőztük januári számában jelent meg, amely továbbra is ingyen  letölthető innen.

Gombás, cukkinis fusilli

Hozzávalók 4 személyre
15 dkg füstölt szalonna
30 dkg csirkemell
1 kicsi fej vöröshagyma
20 dkg csiperkegomba
20 dkg cukkini
1 póréhagyma
1 evőkanál olaj
2 dl tejszín
őrölt bors

20 dkg fussili tészta

Elkészítés: a füstölt szalonnát és a vöröshagymát felkockázzuk. A csirkemellet, a gombát és a cukkinit kisebb darabokra, a póréhagymát karikára vágjuk. A szalonnát, a vöröshagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk tovább. Egy kevés vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk. Ekkor hozzátesszük a gombát, a cukkinit, a póréhagymát és addig pároljuk együtt, amíg minden meg nem puhul. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, a végén hozzáöntjük a tejszínt és egyet forralunk rajta.
Közben kifőzzük a tésztát a zacskón lévő utasítás alapján és azzal tálaljuk a gombás, cukkinis csirkét.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...