2015. január 4., vasárnap

Spenótos, túrós kosárkák


Igazából ez a recept a szilveszteri asztalra készült, de még nem volt időm postolni. A receptet azonban már többen látthattátok, mert a Kifőztük januári számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innen.
Frissen kisütve nagyon eteti magát, aki szereti a spenótot, nem fog csalódni benne.

Spenótos, túrós kosárkák

Hozzávalók:
(20 db mini muffin formához)
a tésztához:
12,5 dkg liszt
7,5 dkg vaj
12,5 dkg túró
2 tojás


a töltelékhez:
15 dkg spenót (fagyasztott is lehet)
5 dkg reszelt mozzarella sajt
5 dkg mascarpone
5 dkg túró
3 tojás
kevés vaj
őrölt bors


Elkészítés:
a tésztához valókat gyors mozdulattal egynemű tésztává gyúrjuk és fóliába csomagolva legalább 1 óra hosszára hűtőbe tesszük. A tésztát ½ cm vastagra nyújtjuk, hullámos szélű szaggatóval kiszaggatjuk és a muffin sütő mélyedéseibe tesszük.
Amíg a tészta a hűtőben pihen, elkészítjük a tölteléket. A vajon megdinszteljük a spenótot és hagyjuk kihűlni. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és megtöltjük vele a tésztakosarakat. Előmelegített sütőbe toljuk be sülni, 170 fokon sütjük kb 20-25 percig. Rácson hagyjuk kihűlni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...