2015. február 23., hétfő

Zöldséges tócsni


Szeretem a zöldség köreteket a sült, rántott  húsok mellé.  A párom viszont nem, ezért nyers köretként ritkán jön számításba. Viszont a zöldséges tócsni nagy kedvenc nálunk. Bármilyen zöldségből el lehet készíteni. Ha az összetevők közül valamelyiket nem szeretitek, nyugodtan hagyjátok ki.
A recept megjelent a Kifőztük februári számában, amely továbbra is ingyen letölthető innen.

Zöldséges tócsni

Hozzávalók: 4 személyre
20 dkg cukkini
20 dkg sárgarépa
20 dkg burgonya
10 dkg zeller
10 dkg karalábé
2 tojás

őrölt bors
1 marék petrezselyemzöld
1 marék metélőhagyma
kb. 5 dkg liszt
1 dl olaj

Elkészítés: a megtisztított zöldségeket nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, 1 kávéskanál sóval megszórjuk, majd 1/2 órát állni hagyjuk. A zöldségeket sűrű szövésű szitába rakjuk, és jól kinyomkodjuk, hogy minél kevesebb levük maradjon. Műanyag tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a zöld fűszereket, ízesítjük őrölt borssal, és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy összeálljon a massza. Az olajat serpenyőben felhevítjük, a masszából néhány adagnyit – egymáshoz nem túl közel – belehelyezünk, és kanál segítségével kb. 8 cm-es pogácsákat alakítunk belőlük. Mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. Sült húsok mellé köretként vagy kevés tejföllel meglocsolva önálló fogásként is tálalhatjuk.




1 megjegyzés:

  1. A zöldséges tócsni az valóban csodás. A cukkinis pedig sok-sok zöldfüszerrel valami csodás.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...