2015. március 5., csütörtök

Rakott pappardelle


Az egyik bevásárlóközpontban olyan csodás pappardelle tésztát vettem, mintha frissen készült volna. Na jó, a frissen  készült tésztának nincs párja, ezt tudom. Anyai nagymamám maga gyúrta a tésztát és bámulatos gyorsasággal vágta fel, és majdnem tökéletesen egyforma volt minden szál. Kár, hogy akkor még nem érdeklődtem a sütés-főzés iránt. Ma már sokunknak egyszerűbb levenni a boltok polcairól a száraztésztát és azt kifőzni. Ha sok időm lesz, biztos, hogy magam fogom készíteni frissen a tésztát.
A recept a Kifőztük februári számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innen.

Rakott pappardelle

Hozzávalók: (4 személyre)
30 dkg darált sertéshús
20 dkg sárgarépa
20 dkg cukkini
1 kisebb fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj
15 dkg mascarpone
1 marék petrezselyem
1 marék metélőhagyma
egy kevés rozmaring
25 dkg pappardelle tészta
őrölt bors

15 dkg reszelt mozzarella sajt

A vöröshagymát és a cukkinit kockára, a sárgarépát karikára vágjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd hozzárakjuk a darált húst, fehéredésig sütjük. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. Pár perc után hozzátesszük a zöldségeket és a zöld fűszereket, kevés vizet aláöntve addig pároljuk, amíg a zöldségek még roppanósak maradnak. Levesszük a tűzről és összekeverjük a mascarponével.

Közben sós vízben a csomagoláson lévő utasítás alapján al dente keménységűre főzzük a tésztát, leszűrjük és félretesszük. Egy tűzálló tál aljára terítjük a tésztát, arra halmozzuk a zöldséges masszát, megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben, 170 fokon 15-20 percig sütjük, amíg szép piros nem lesz a sajt a tetején


3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik, muszáj lesz kipróbálnom, tesztelnem a családon - és magamon... :-))

    VálaszTörlés
  2. Szia! Azt szeretném kérdezni,hogy régebben te csináltad a gesztenye.blogol.hu oldalt? Válaszodat előre is köszönöm! Dóri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Dóri!
      Igen én csináltam, miért kérdezed?

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...