2015. március 29., vasárnap

Csokoládés cannoli - SAD 31.




Esetem a csokoládés cannolival

Néha azt is be kell vállalni, ha valami nem sikerül, igaz rajtam kívülálló ok miatt, de ez nem változtat azon, hogy nem jött össze, amit szerettem volna. Na de ne menjünk ennyire előre.

Nagyon régen játszottam már a különböző gasztro játékokon. Foghatnám az idő hiányára is, meg a saját kényelmességemre is. Mostanában kevesebbet foglalkozom a blogommal is, mit mondjak, jó egy kis "semmittevés". E így ebben a formában azért nem igaz, mert főzök én, meg sütök is, de a postolásig már ne nagyon jut el, meg aztán olyat nem postolok, ami már fent van a blogon.
Most azonban kivételt tettem Kisbogár miatt, aki nagyon jó ki témát írt ki a SAD 31. fordulójára:
Utazás a Föld körül desszertekkel.
Nagyon tetszett a  téma, bár  nem ezzel akartam indulni, de most csak erre a sütire futotta. Én egészen Olaszországig, egészen pontosan Szicíliáig  mentem a sütivel. Imádom Olaszországot, többször volt alkalmam meglátogatni az országot. Cannolit akkor nem sikerült ennem, de ami késik, az nem múlik.
Nemrég láttam meg egy üzletben ezt a sütiformát és vettem is belőle pár darabot. Gondoltam ezt nekem ki kell próbálni. Nézegettem jó pár receptet, külföldi oldalakon is, aztán mégis egy neves magyar blogger receptjét választottam. Sajnos a recept nem vált be, a megadott mennyiségeket kimérve egy folyós, palacsintaszerű tésztát kaptam, amit ki kellett volna nyújtani. Ez csak úgy volt lehetséges, ha jó sok lisztet még teszek hozzá. Szóval elkészült a sütemény, be is töltöttem a csokoládé krémet, de nem ízlett benne a tészta.
A képeket elkészítettem, de a receptet nem írom le, hamarosan újra elkészül egy másik recepttel, akkor majd pótolni fogom a receptet is. 
Remélem azért így is részt tudok venni a játékban.



2015. március 5., csütörtök

Rakott pappardelle


Az egyik bevásárlóközpontban olyan csodás pappardelle tésztát vettem, mintha frissen készült volna. Na jó, a frissen  készült tésztának nincs párja, ezt tudom. Anyai nagymamám maga gyúrta a tésztát és bámulatos gyorsasággal vágta fel, és majdnem tökéletesen egyforma volt minden szál. Kár, hogy akkor még nem érdeklődtem a sütés-főzés iránt. Ma már sokunknak egyszerűbb levenni a boltok polcairól a száraztésztát és azt kifőzni. Ha sok időm lesz, biztos, hogy magam fogom készíteni frissen a tésztát.
A recept a Kifőztük februári számában jelent meg, amely továbbra is ingyen letölthető innen.

Rakott pappardelle

Hozzávalók: (4 személyre)
30 dkg darált sertéshús
20 dkg sárgarépa
20 dkg cukkini
1 kisebb fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj
15 dkg mascarpone
1 marék petrezselyem
1 marék metélőhagyma
egy kevés rozmaring
25 dkg pappardelle tészta
őrölt bors

15 dkg reszelt mozzarella sajt

A vöröshagymát és a cukkinit kockára, a sárgarépát karikára vágjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd hozzárakjuk a darált húst, fehéredésig sütjük. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. Pár perc után hozzátesszük a zöldségeket és a zöld fűszereket, kevés vizet aláöntve addig pároljuk, amíg a zöldségek még roppanósak maradnak. Levesszük a tűzről és összekeverjük a mascarponével.

Közben sós vízben a csomagoláson lévő utasítás alapján al dente keménységűre főzzük a tésztát, leszűrjük és félretesszük. Egy tűzálló tál aljára terítjük a tésztát, arra halmozzuk a zöldséges masszát, megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben, 170 fokon 15-20 percig sütjük, amíg szép piros nem lesz a sajt a tetején


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...