Olyan sok helyen olvastam róla, hogy felkeltette a kíváncsiságomat. Én ugyan még nem kóstoltam Amerika legkedveltebb kekszét, de nagyon szerettem volna. A mai kor háziasszonya nem akad fenn azon a csekélyke tényen, hogy a közelében, de legalább 50 kilométeres körzetében nem kapható. Felcsapja hát az internet nagykönyvét és röpke pár perc alatt tanulmányokat folytat a témában. Természetesen először a magyar oldalakkal kezdve. Itt találtam Piszke Oreo kekszének receptjét. Aztán körülnéztem az angol nyelvű oldalakon is és ott rögtön belebotlottam abba a receptbe, amit aztán elkészítettem. Első próbálkozásra szerintem nagyon jól sikerült, nem volt bonyolult, sőt mondhatnám elég gyorsan kész lett. Na és az íze, szuper. A keksz roppanóssága, a krém selymes íze....szóval levett a lábamról. Piszke még azt is írta, hogy pár nap múlva lesz igazán finom. Betettem a hűtőbe, hogy a krém a harapáskor ne nyomódjon ki és már most látszik, hogy szinte tökéletes (nem is vagyok beképzelt:-))))
Remélem valaki elkészíti, aki evett már eredeti Oreo kekszet és elmondja a véleményét. Az oldal, ahonnét a receptet vettem itt található. A mérték csésze volt, ami nálam 2,5 dl-es volt. Ebből a mennyiségből nekem 35 db 4 cm-es kész keksz lett.
OREO keksz házilag
Hozzávalók:
a kekszhez:
1 és 1/4 csésze liszt,
1/2 csésze holland kakaó, cukrozatlan (szigorúan holland, mert attól lesz olyan szép sötét színe)
1 teaskanál szódabikarbóna,
1/2 teáskanál sütőpor,
csipet só,
1/2 csésze porcukor,
1/2 csésze sótlan vaj,
1 nagy tojás, vagy 2 kisebb,
a krémhez:
1/4 csésze vaj,
1 csésze porcukor,
4 evőkanál tejszín,
pár csepp vaníliakivonat
Elkészítés: a krémet készítettem el először. A vajat jól kikevertem a cukorral, a vanília kivonattal és kisebb adagokban hozzákevertem a tejszínt. A krémet hűtőbe tettem addig, amíg elkészítettem a kekszet.
A lisztet összekevertem a kakaóval, a cukorral, a szódabikarbónával, a sütőporral, a sóval. A szobahőmérsékletű vajat és a tojást is hozzátettem és egyneművé gyúrtam. Nem kell megijedni tőle, szépen össze fog állni. Ekkor kisebb adagokban nem túl vékonyra nyújtottam és 4 cm-es hullámos szélű formával kiszúrtam.Tetejét egy másik kisebb kiszúróval megnyomtam, amitől szép minta lett rajta.Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam őket és előmelegített sütőben 160 fokon, hőlégkeverésessel kb. 7 perc alatt készre sütöttem. Nem kell jobban megsütni, mert akkor nagyon kiszárad. Amikor kivesszük a sütőből még puhának tűnik, de amikor kihűl, akkor szép roppanós lesz.
A krémet kivettem a hűtőből és nyomózsákba tettem, majd a keksz egyik felére nyomtam belőle egy adagot és rátéve a keksz másik felét addig nyomtam össze, amíg a krém elérte a szélét.
A kekszeket addig tettem hűtőbe, amíg a krém keményebb lett.
Nagyon finom!!!
Gyönyörű
VálaszTörlésHát ezek nagyon hozzák az oreo külsőt :)
VálaszTörlésSzerintem azt nem tudjuk utánozni, hogy lazító cuccokkal van nagyon morzsálódóssá téve, gyanítom a gyáriban van szalalkáli-szerűség is, de azt nem bírom egyszerűen a szaga miatt...
De jól néz ki! :)
VálaszTörlésGesztenye,de nagyon jól néznek ki,gyönyörű a képek,és a keksz meg ahogy olvastam tényleg nagyon finom lehet,kifogom valamikor próbálni,az biztos,és dehogy vagy nagyképű!:-)))
VálaszTörlésHoppá!
VálaszTörlésRecept mentve!!!
Ezt már nagyon régóta keresgéltem! Szebbek, mint az eredeti. :) Hamarosan kipróbálom.
Gesztenye, ezek annyira jól néznek ki!!!
VálaszTörlésBiztos, hogy finomak is, látszik rajtuk:-)
Ha valami jól sikerül és tetszik, azt nem úgy hívják, hogy nagyképűség, hanem sikerélmény:-))
Gesztenye drága, én ugyan nem szeretem az Oreo kekszet, de a Tiéd olyan jól néz ki... hogy meginogtam!:-)
VálaszTörlésBarátnőm pont ma linkelt be képet nekem erről a sütiről. Erre jövök nézelődni a blogokra és tessék! :D:D Ez jel. Meg kell csinálnom. :D - Emőke
VálaszTörlésAnnyira szeretem amikor a bolti dolgokat valaki saját kezűleg is elkészíti. Általában finomabb, mint az eredeti. Ezek a kekszek gyönyörűek, mentettem a receptet! :)
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésKöszi kedves vagy:-))
Piszke!
VálaszTörlésNálad olvastam, hogy legközelebb teszel bele valamilyen lazító anyagot, ezért választottam a másik receptet.
Nagyon finom lett, most kóstoltuk a párommal, már puhább a krémtől, de még roppanik.
Nagy kedvenc lesz nálunk:-)
Gomba!
VálaszTörlésKÖszi kedves vagy, nekem is tetszett:-))
Ditta!
VálaszTörlésKöszi kedves vagy, valóban érdemes kipróbálni, majd írd meg hogy ízlett-e.
Tücsök Bogár!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy tetszik, nagyon kedves vagy, hogy azt mondod, szebb, mint az eredeti:-)
Kíváncsian várom, neked hogy ízlik majd.
Citrohab!
VálaszTörlésKöszi Neked is, már pirulok ennyi dicséret olvastán.
Értettem, sikerélmény:-))
Latsia!
VálaszTörlésLegalább Te már ettél eredetit, majd össze tudod hasonlítani, lehet ez be fog jönni Neked:-))
Köszi drága vagy!:-))
Emőke!
VálaszTörlésAkkor ez valóban jel, majd megyek megnézem milyen lett:-))
Ancifalatkái!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik, remélem Neked is sikerülni fog:-))
Hú! Még szerencse, hogy apa nem látja, mert rögtön mehetnék a konyhába gyártani a kekszeket! :))) Nagyon guszi! Egyszer kipróbálom.
VálaszTörlésDia!
VálaszTörlésAz eredetit én sem tudom, de azt igen, hogy ez nagyon finom, érdemes kipróbálni:-)
Ezer éve kóstoltam valami bevásárlóközpontban - nekem ízlett :-)
VálaszTörlésEzektől meg egyszerűen hanyatt dobom magam, olyan meseszépek!
Jegyeztem :-)
Csodaszepek, alig hiszem el, hogy ezek nem az eredeti kekszek...!
VálaszTörlésEn nagyon szeretem, lehet ki fogom probalni ahelyett, hogy vegyek legkozelebb!
Chef Viki!
VálaszTörlésKöszi, kedves vagy.
Ha tudnád milyen finom volt:-))
Jade!
VálaszTörlésNem tudom milyen az igazi, de már előjegyeztettem a kisfiammal, azt ígérte hoz kintről:-))
Az utóbbi napokban kísértet ez a keksz, olyan sokan elkésztettétek, hogy végül én sem tudtam ellenállni neki. Köszönöm a receptet, bevált!
VálaszTörlésKedves Gesztenye! Megsütöttem az Oreot, és ízlett:) Igaz fogyóznom kéne, úgyh túl sokat nem ehettem, de a férjem nagyon dicsérte, azt mondta, nagyon hasonlít az eredetire, mert ő az igazi rajongó kettőnk közül. Szóval köszönöm, és gratulálok a többi receptedhez is, nagyon színvonalas a blogod! Örülök, hogy rádtaláltam:) Gabi
VálaszTörlésSzia Gabi!
VálaszTörlésKöszi a kedves szavakat, nagyon kedves vagy:-)
Örülök, hogy ízlett, várlak máskor is szeretettel:-))
Gesztenye szeretném megkérdezni,hogy mennyi keksz lesz ebből,nekem egy 20 cm átmérőjű kekszet kéne(kvázi tortának) készíteni,ez a mennyiség elegendő vagy duplát csináljak,illetve a csésze kb űrtartalmú?kávés csésze vagy teás,esetlem ml-ben?
VálaszTörlésVálaszod előre is köszönöm...Sütimanó
Sütimanó!
TörlésBocs, hogy későn válaszolok, de kicsit összejöttek a dolgok.
Kb. 30 db lett belőle, de pontosan nem emlékszem rá.
A csésze 2,5 dl volt.
szia!
VálaszTörlésiszonyú finom lett a recepted alapján, viszont a krémnél elnézhettem valamit, mert nagyon folyós lett :( Mit tegyek legközelebb, ha megint folyós? (Isteni finom egyébként így hígabban is)
Szia Veronika!
TörlésHa folyós lesz a krém, tedd be a hűtőbe. Nem tudom milyen tejszínt használtál, de akkor kevesebb tejszínt kell beletenni :-)
Nagyon gyonyoru kekszek,gratulalok a blogodhoz,imadom olvasni. Oreot egyebkent a Muller drogeriakban, a British Storeban( online webshop is van),illetve az ilyen kis kinai olcso ' kalozaru' szeru boltokban lehet kapni.
VálaszTörlésSzia! Milyen tejszin kell bele ? ha habtejszin kell bele akkor fel kell verni a habot ?
VálaszTörlésSzia!
TörlésÉn mindenhez állati tejszínt használok, 30%-ost.
Nem kell felverni a tejszínt.
Helló! Hát én ezt megsütötem és olyan keserü lett hogy megse bituk enni.
VálaszTörlésKedves Névtelen!
TörlésNagyon sajnálom, bár nehezen hiszem el, hogy annyira keserű lett volna, hogy nem tudtátok megenni, hiszen a krémje édes és a kekszben is van kellő mennyiségű cukor. Ezt rengetegen megsütötték, és mindenkinek ízlett. Nem hagytál ki valamit belőle?
Nagyon jól néz ki és ügyes vagy :) én is most tervezem elkészíteni. Lehet olyan kérdésem (lehet butaságnak hallatszik), hogy a tejszín helyettesíthető e mással?
VálaszTörlésSzerintem egy kis kókusztejjel is ki lehetne keverni, csak kevesebbel.
TörlésGesztenye
Szia, szerinted reform alapanyagokból ugyanígy működne? köszi
VálaszTörlésSzia Roni!
TörlésSajnos nem tudom, fele mennyiséggel érdemes lenne kipróbálni.
Gesztenye
Habtejszint vagy főző tejszint kell használni?
VálaszTörlésSzia Melinda!
TörlésPár kommenttel feljebb már kérdezte valaki.
Én mindenhez állati tejszínt használok, 30%-ost.
Nem kell felverni a tejszínt
Gesztenye
Szia Gesztenye!
VálaszTörlésNagyon köszönöm az ötletet, bomba ajándék lett belőle, és maga a recept is pont jó; a húgom odavolt, hogy ezentúl csak itthon csináljak neki (a családból ő a nagy oreós).
Szóval hálás vagyok, köszi!!:)
Szia Tea! Nagyon örülök, hogy ízlett :-) Köszönöm a visszajelzést :-)
TörlésPár éve próbáltam ki ezt a receptet azóta minden Karácsonykor sütnöm kell minimum háromszoros mennyiséget mert a rokonságnak is ez a kedvence :D Egyszóval hálás vagyok receptért:)
VálaszTörlés