Örülök, hogy ilyen sokaknak tetszett a tegnapi beszámolóm, ezért most hozom a következő adagot, remélem itt is találtok kedvetekre valót a sok csodaszép tündértortácska közül.
10. Bódis Orsinak szintén nincs blogja, ennek ellenére jelentkezett a játékra és csodás répás tortácskát készített. A tortácskákat narancsos sajtkrémmel és marcipánból formált répákkal díszítette.
11. JD konyhája blog írója, Dóra tündéri tortácskákkal jelentkezett, amelyeket farsangra készített. A tésztája csupa csoki, a tetejére időhiány és a kis mennyiség miatt a készen kapható nyújtható cukormázat és dekortollat használt , előbbit folyékony színezővel színezte. A kiszaggatott korongokat olvasztott étbevonóval ragasztotta a sütikre.
http://jdkonyha.blogspot.com/
12. Brigán Andi egy egész tál tortácskával örvendeztetett meg bennünket a Húsvét jegyében:
"Krémes díszítés kellett volna. Bevallom férfiasan csináltam én egy szuper krémet, de nem sikerült :( aztán amikor másnap újult lelkesedéssel neki álltam a díszítésnek, beugrott hogy se a férjem, se fiam nem szereti a tömény krémes sütiket.
A díszítésre az ötletet itt találtam:
http://go.tipjunkie.com/ea/178/www.skiptomylou.org/2010/03/30/bunny-cupcake-wrappers/
13. Kozicsek Henrietta csodás és nagyon ötletes tortácskái, szintén nincs még blogja, de a Facebookon Süti Terápia néven megtaláljátok:
1. Picnic cupcake - triplacsokis cupcake eper krémmel
2. Cipők, táskák cupcake - vaníliás-nutellás, tejszínes krémmel, marcipán cipővel, táskával.
3. Egy kis romantika cupcake - triplacsokis cupcake, sok sok marcipánnal
4. Farsang az iskolában - vaníliás nutellával töltött cupcake marcipánnal.
14. Teller Zsuzsa nagyon szép tortácskái és nagyszerű leírása:
Tündér tortácskám fantázianeve: "karamellás királylány cupcake" Két kislány anyukájaként más téma irányába nemigen tudtam elmenni, nagyobbik lányom -aki 4 és fél éves - miután megkérdeztem a véleményét csak és kizárólag hercegnős sütikéről akart hallani. Így született hát meg a mű. :-)
A tésztája egy sima, alap-muffin recept, amibe beledaraboltam egy kis vajkaramellát. A krémhez Oetker-féle karamellás pudingot főztem, azt lazítottam tejszínhabbal. Egy kis részt megcsokiztam, azzal rajzoltam meg az arcokat. A koronák marcipánból készültek előre, a mintákat egy Barbie babánk nyakláncának segítségével nyomtam a marcipánba, aztán körbe vágtam korona alakba. A haj pedig dobos-cukorból készült, abból húzogattam szálakat
http://teller-cake.blogspot.com/
Tündér tortácskám fantázianeve: "karamellás királylány cupcake" Két kislány anyukájaként más téma irányába nemigen tudtam elmenni, nagyobbik lányom -aki 4 és fél éves - miután megkérdeztem a véleményét csak és kizárólag hercegnős sütikéről akart hallani. Így született hát meg a mű. :-)
A tésztája egy sima, alap-muffin recept, amibe beledaraboltam egy kis vajkaramellát. A krémhez Oetker-féle karamellás pudingot főztem, azt lazítottam tejszínhabbal. Egy kis részt megcsokiztam, azzal rajzoltam meg az arcokat. A koronák marcipánból készültek előre, a mintákat egy Barbie babánk nyakláncának segítségével nyomtam a marcipánba, aztán körbe vágtam korona alakba. A haj pedig dobos-cukorból készült, abból húzogattam szálakat
http://teller-cake.blogspot.com/
15. Nagy Orsolya kislánya is szintén Hercegnőmániában "szenved":
"A tészta is és a krém is kókuszos, így egy kókuszos élvezetről van szó. Mivel a lányom áprilisban ünnepli majd a szülinapját és erős Hercegnő mániában szenved, így próbálok minél olcsóbban, házilag elkészíteni Hercegnős dolgokat. Nos most volt a főpróba és szerintem jól sikerültek. Itthon csináltam a kis cupcake tartó asztalokat, a szívecskés díszeket, a dobozkákat és a cupcake papírt is"
http://tortabirodalom.blogspot.com/
http://tortabirodalom.blogspot.com/
16. Flóra, az Ízek és élmények blog írója nagyon szereti az OREO kekszet, ezért ezzel díszítette és ízesítette a tortácskáit:
" Oreo cucpakes nevű tündér tortácskát csináltam a fordulóra. Mostanában volt egy-két ötletem az Oreo keksz felhasználásával kapcsolatban, és ez a cupcake nagyon megtetszett. Mindenben részében van Oreo, úgyhogy csak finom lehet (legalábbis annak, aki szereti a kekszet). :) A krémhez nem akartam vajat használni, mert nálunk nem nagyon jönnek be a "túl vajas" dolgok, úgyhogy habtejszínt felvertem habfixálóval, adtam hozzá porcukrot és Oreo keksz morzsalékot.
17. Veres Renáta nagyon ötletes tortácskával jelentkezett a játékra:
Sütőtökös muffin szellemnek álcázva :) A hab tojásfehérjéből és cukorból készült, a fehérjét pedig színes cukorírókával díszítettem.
http://rencsicukraszdaja.blogspot.com/
18. Jépatorta megannyi csodás torta alkotója is gyönyörű és nagyon ötletes díszítésű tündér tortácskákat küldött:
"A két változat közös jellemzője, hogy mindkettőnél az akáciamag nevű, nálunk egzotikusnak számító ausztrál fűszert használtam. Erről írtam régebben már a blogban,de általánosságban elmondható róla, hogy kávéra és mogyoróra emlékeztető íze van, nagyon finom.
A marcipánnal bevont cupcake tésztája vaníliás, akáciamaggal fűszerezve. A kis kalapos cupcake pedig kakaós-akáciamagos a tésztát nézve, a krém a tetején pedig egy olasz tojáshabos vajkrém, szintén akáciamaggal. A kalapot úgy készítettem, hogy a kis csokipoharakhoz,már csak étcsokiból kis karimákat kellett készítenem. Így a kalap belseje még megtölthető tejszínhabbal vagy krémmel is. "
"A két változat közös jellemzője, hogy mindkettőnél az akáciamag nevű, nálunk egzotikusnak számító ausztrál fűszert használtam. Erről írtam régebben már a blogban,de általánosságban elmondható róla, hogy kávéra és mogyoróra emlékeztető íze van, nagyon finom.
A marcipánnal bevont cupcake tésztája vaníliás, akáciamaggal fűszerezve. A kis kalapos cupcake pedig kakaós-akáciamagos a tésztát nézve, a krém a tetején pedig egy olasz tojáshabos vajkrém, szintén akáciamaggal. A kalapot úgy készítettem, hogy a kis csokipoharakhoz,már csak étcsokiból kis karimákat kellett készítenem. Így a kalap belseje még megtölthető tejszínhabbal vagy krémmel is. "
19. Praliné Zsuzsi, a bonbonok nagy mestere a tündér tortácska díszítéséhez is bonbont használt, nem is akármilyet:
"Áfonyás cupcake. Az alap áfonyás-vaníliás muffin, rajta áfonyás mascarponekrém. Kétféleképpen díszítettem: lioflizált áfonyával színezett fehér csokiból készült csokigömbökkel, és áfonyás trüffelekkel, amelyeket liofilizált áfonyaporba forgattam (ezek a sötétebb golyóbisok)."
http://www.pralineparadicsom.hu/
http://www.pralineparadicsom.hu/
20. Oláhné Farkas Edinának sincs blogja, így levélben küldte el alkotását, nagyon ötletes díszítéssel:
Nekem a tavaszról a fecske és a gólyahír ugrott be,így ezek kerültek a sütire.A krém eperpudingos vajkrém,amit zöldre színeztem,valamint a tésztát is színesre készítettem.
Remélem tetszett ez az összeállítás is.
Holnap jön a befejező rész és a staféta átadás, utána pedig indulhat a SAD 5. fordulója:-)
Holnap lesz még egy meglepetés is, remélem valaki, vagy valakik nagyon fognak örülni:-))
Ezek is csodásak :)
VálaszTörlésHúú, milyen meglepi? Izgii
Szépek nagyon!!!
VálaszTörlésEgytől egyig szépek a tortácskák! :)
VálaszTörlésNagyon cukik! :-)
VálaszTörlésDe jók lettek!!! Nem hiszem el, hogy mindig lecsúszok a jelentkezési határidőről :-( na, legközelebb hátha, addig meg gyönyörködök a sok szép alkotásban.
VálaszTörlésEzek is mind gyönyörűek, akárcsak a tegnapiak!
VálaszTörlésEgyik szebb, mint a másik! Ihletet kaptam halloweenre. :)))
VálaszTörlésNagyon jól néznek ki. Micsoda választék :)
VálaszTörlésHúú csak a fejem kapkodom:)).......egy szebb és jobb mint a másik!
VálaszTörlésGyönyörűek mind!:))
VálaszTörlésKöszönöm szépen a hozzászólásokat! A dicséret a játékosokat illeti:-)
VálaszTörlésAnnyi szépséget láttam most itt nálad, hogy nem győztem kapkodni a fejemet! Csodálom a kézügyességedet, fantáziádat!!
VálaszTörlésSzeretnék neked adni egy díjat, kérlek nézz be hozzám:
http://ugymintotthon.blogspot.com/2012/04/blogdij-3.html
puszi: Timi